Zoete aardappel gnocchi met spinazie en saliepesto

Zoete aardappel gnocchi met spinazie en saliepesto

Krokant gebakken gnocchi van zoete aardappel met spinazie, ricotta, frisse citroen en een overheerlijke salie-walnootpesto 

 

Dit gerechtje is voedzaam, snel en makkelijk voor te bereiden. Zoete smaak van de gnocchi combineert uitstekend met de frisse smaken van salie en citroen, maar krachtig door de walnoot-salie pesto. De ricotta geeft wat romig- en zachtheid aan het geheel waardoor het goed in balans is.

 


Bereidingstijd: 20 minuten – 2 personen


Ingrediënten:

250 gram zoete aardappel gnocchi (diepvries kan ook)
200 gram verse spinazie (diepvries kan ook)
7o gram ricotta
citroenrasp van 1/4 bevroren citroen
olijfolie
zout en peper
takjes salie, ter garnering

Saliepesto: 

45 gram walnoten
10 gram salie
1 teen knoflook
2 el olijfolie

 

Bereidingswijze: 

Bereid de saliepesto door de ingrediënten fijn te malen in een hakmolentje of met een vijzel.

Zet een koekenpan met een scheut olijfolie op het vuur. Bak de gnocchi op middelhoog vuur koekenpan in enkele minuten bruin en houd apart.

Zet het vuur weer laag en voeg opnieuw een scheut olijfolie toe. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg op het laatst de ricotta en de citroenrasp toe. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het spinaziemengsel over de borden en daarover de gnocchi. Verkruimel de saliepesto over het gerecht en garneer met takjes salie.

Bon Appetit!