Zalm met spinaziepuree met Japanse twist

Zalm met spinaziepuree met Japanse twist

Op zoek naar het perfecte recept voor zalm? Zoek niet langer want ik heb hem voor je. Zó zacht en smaakvol heb je hem vast nog niet gehad. Door de zalm te marineren in een mengsel van olie, citroensap en -het geheime ingrediënt- soyasaus en vervolgens in te pakken, wordt hij niet alleen super smaakvol, ook blijft zo het vocht in de vis, en wordt hij dus niet droog. Het enige wat je dan nog rest is goed timen et voila, daar is je perfecte zalm. Niet alleen bij de vis zit een Japanse twist, ook bij de spinaziepuree zit de heerlijke smaakmaker miso. Hier kun je jouw tafelgasten zeker mee imponeren.


2 personen – Bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten:

De puree: 

  • 350 gram aardappelen
  • 200 gram spinazie
  • 1 el misopasta (Genmai)
  • klontje boter

De zalm: 

  • 2 verse zalmfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el roomboter
  • 1 el soyasaus

De garnering: 

  • Trosje cherrytomaten
  • Zout en peper
  • Takjes dille
  • Evt sesamzaad

Bereidingswijze:

Zet de tomaatjes in een ovenschaal  en besprenkel met olijfolie, zout en peper.

Kook de aardappelen gaar en pureer ze. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat slinken. Voeg op het laatst de misopasta en boter toe en roer goed door.

Meng voor de zalm de olijfolie met het citroensap en de soyasaus. Plaats de zalmfilets op een stuk aluminiumfolie dat net groot genoeg is om de zalm mee in te pakken en bestrijk beide filets met dit mengsel. Leg op elke filet een klontje boter en vouw goed dicht.

Zet een grillpan aan op laag vuur (olie is niet nodig) en plaats het zalmpakketje hierop. Gaar ze in ca 3 minuten per kant.  Controleer regelmatig of de binnenkant gaar is, maar nog wel zacht en glazig. Bij zalm komt dit heel precies en door deze manier van stomen is niet alleen de smaak, maar ook de structuur perfect.

Maak de borden op met de spinaziepuree, de oventomaatjes en de zalm en garneer met dille en sesamzaad.

Bon Apetit!