Zabaglione met speculaas en amarena

Zabaglione met speculaas en amarena

Heerlijk Italiaans dessert met een herfstige twist. Een echt feestdessert die iedereen zal verassen. En dat met weinig ingrediënten, benodigdheden en binnen een mum van tijd klaar.


2 personen – bereidingstijd: 20 minuten 


 Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 125 ml Marsala demi-sec
  • 2 grote el suiker
  • Mespunt vanille
  • 1  grote gevulde koek met speculaaskruiden
  • 2 el amarena kersen op siroop

Bereidingswijze: 

Verkruimel de gevulde koek tussen je vingers en verdeel ze over twee dessertglazen.

Klop de dooiers met de suiker in een hittebestendige kom met een elektrische mixer of garde tot een homogene, luchtige massa. Roer er dan beetje bij beetje de drank door. Voeg ook de vanille toe.

Verhit water in een pan tot het kookpunt maar zet dan het vuur laag. Zorg dat het water nooit kookt maar wel tegen het kookpunt aan blijft. Plaats de kom op de pan en blijf kloppen tot het mengsel gaat rijzen en bind. Het volume moet verdubbeld zijn en het mengsel moet als een lint van de mixer lopen. Dit duurt ca 8-15 minuten.

Bon Apetit!