Vega moussaka met gnocci

Vega moussaka met gnocci

Deze variant op moussaka heeft het beste van twee werelden. Met de mediterraanse smaken van zowel Griekenland als Italië. Het is even een werkje om de groentes te snijden en grillen,  maar het resultaat is het waard.


4 personen – Bereidingstijd: 5o minuten.


Ingrediënten:

  • 200 gram gnocci
  • Aubergine
  • Halve courgette
  • Rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el honing
  • blik tomatenblokjes
  • plakken of geraspte kaas
  • Tijm, basilicum, oregano  (of Italiaanse kruiden)
  • zout en peper
  • olijfolie

Voor de bechamelsaus:

  • 2 el roomboter
  • 2 el bloem
  • ca halve liter melk
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  • Snijd de ui en pers de knoflook. Fruit deze in een koekenpan aan en voeg dan het blik tomatenblokjes en de kruiden toe. Laat het vocht uit de tomatenblokjes verdampen en roer regelmatig.
  • Snijd ondertussen de aubergine en courgette in dunne plakken en bestrijk ze met de honing. Snijd de paprika in smalle repen. Verhit wat olie in een grillpan en bak de groente kort aan. Leg de groente apart.
  • Verhit opnieuw wat olie in de pan en bak de gnocci hierin bruin en zet dan apart.
  • Maak nu de bechamelsaus door de boter te smelten. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten door. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe, terwijl je stevig blijft roeren. Ga door tot het een dikke saus is en voeg dan het zout toe.
  • Beleg nu de onderkant van de ovenschaal met een laag groente, gnoggi en rode saus en maak zo 2 a 3 lagen tot het op is. Top het geheel af met bechamelsaus en kaas en schuif het voor 25 minuten in de oven op 200 graden. Zet eventueel op het laatst de grill-stand aan zodat de kaas mooi smelt.Moussaka met gnocci

Bon appetit!