Ultieme pangafilet uit de oven

Ultieme pangafilet uit de oven

Dit recept is met stip mijn favoriete witvis recept. Simpel, gezond en boordevol smaken. De versheid spat ervan af, evenals de prachtige kleuren. Een heerlijk zomers recept, maar eigenlijk lekker het hele jaar door. Dit recept is de uitgebreide versie van mijn basisrecept voor de lekkerste panga, die binnenkort ook online komt. Dit is misschien heel iets meer werk, maar dat is er dan ook echt aan af te zien en proeven.


2 personen – Bereidingstijd: 35 minuten


Ingrediënten:

  • 150 gram basmatirijst
  • 2 pangafilets, ontdooit en droog gedept
  • half bekertje crème fraîche
  • teentje knoflook
  • 1/2 bio citroen
  • trosje cocktailtomaten
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1 plak kaas
  • bosje bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Pers de knoflook en hak de bieslook fijn, houd een paar sprietjes apart voor de garnering. Rasp een halve citroen en pers het sap eruit. Leg de visfilets in een ovenschaal. Meng nu de creme fraiche met het citroensap, knoflook, bieslook en zout en peper en smeer het mengsel op de bovenkant van de vis. Snijd de tomaatjes in schijfjes. Verdeel de tomaat, de pesto en ten slotte de kaas over de visfilets en schuif ze in de oven. Op 200 graden zou het ongeveer 20-25 minuten moeten duren. Zet eventueel op het laatst de grillstand nog even aan, zodat de kaas een krokant laagje krijgt.

Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pangafilet met de rijst en schep evt de pestosaus uit de ovenschaal naast de vis, ook over de rijst. Garneer met de sprietjes bieslook en de citroenrasp.

Bon appetit!