Sushi Bowl met avocado en ei

Sushi Bowl met avocado en ei

Dit heerlijke gerechtje is geïnspireerd op de Hawaiiaanse pokébowl, maar dit keer met Japanse ingrediënten. Makkelijk voor te bereiden en ook ideaal om mee te nemen. Zin in sushi? Maar geen zin om lang de keuken in te staan? Dan is deze zomerse sushi bowl precies wat je nodig hebt!


2 personen – bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten:

  • 250 gram sushi rijst
  • 1 el mirin
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 eieren, gekookt,
  • gemengde sla
  • groenten zoals: paksoy, radijs en edamme boontjes
  • 1 avocado
  • paar reepjes zeewier flakes/chips
  • zout en peper
  • garnering: zwart/en of wit sesamzaad

Voor de dressing:

  • 2 el soyasaus
  • 1 el sesamolie
  • optioneel: 1 el shiro miso

Bereiding:

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Verwarm de rijstazijn, suiker en een snufje zout in een steelpan en laat al roerend de suiker en het zout oplossen. Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur en schep door de rijst.
  2. Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze schrikken in koud water.
  3. Voor de dressing meng je de ingrediënten door elkaar en zet apart.
  4. Snijd de paksoy in kleine stukjes, de radijs in julienne en de avocado in blokjes.
  5. Verdeel nu de rijst over 2 kommen en beleg deze met de groentes, het doormidden gesneden eitje en de avocado. Garneer met het sesamzaad en in reepjes geknipte zeewier. Serveer de dressing apart.

Bon appetit!