Romige pasta uit de oven bomvol groente

Pasta uit de oven met courgette, rode en gele paprika, rode ui, artisjokharten, kastanje champignons en vegetarische chorizo samengebracht met een romig ei,- mascarponemengsel en knapperig kaaskorstje
Bereidingstijd: ca 1 uur – 4 personen
Pasta uit de oven, mijn all-time favourite. Lukt áltijd , áltijd lekker en geschikt in elk seizoen. Ik moet wel zeggen dat ik deze combinatie van groentes toch wel het lekkerste vind bij dit gerechtje, maar experimenteren kan natuurlijk altijd!
Het is ook nog eens super eenvoudig te maken. Het enige dat je nodig hebt is een grote ovenschaal, een flinke hoeveelheid verse groenten en een beetje geduld.
Als je keuken zich straks vult met de heerlijke geur van gesmolten kaas, is het wachten het zeker waard. Wanneer je je lepel door de knapperige laag van goudbruin gekleurde kaas steekt, schep je het mengsel van pasta en groenten zo uit de schaal op je bord. De romige saus is door de pasta opgenomen en het eitje zit nog her en der verstopt tussen de groenten en de pasta. Mmm!
Ingrediënten
250 gram trottole pasta (of andere grote pasta; penne, fusilli, rigatoni)
2 rode uien
1 teen knoflook
1 pot artisjokharten
1 vegetarisch chorizo worstje
1 courgette
4 kastanje champignons
2 paprika’s (rood en geel)
3 handjes geraspte kaas pikant
1 tl Italiaanse kruiden
Zout en peper
Olijfolie
Voor het ei-mengsel
4 eieren
100 gram mascarpone (creme fraiche kan ook)
Scheutje melk
1 teen knoflook
Zout en peper
Bereidingswijze:
Stap 1. Pasta
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2. De groenten
Schil de ui en snijd grof en pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit daarin de ui en knoflook kort. Was ondertussen de paprika’s en courgette en snijd in kleine stukjes en voeg toe. Zet het vuur wat hoger en bak daarin de groentes tijdens regelmatig roeren. Maak de champignons schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de chorizo in blokjes en voeg toe. Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef en snijd in kleinere stukken. Voeg deze als laatste toe en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Stap 3. Het ei-mengsel
Meng in een kom 4 eieren met de mascarpone en een scheutje melk. Breng op smaak met 1 teen knoflook, zout en peper. Klop het mengsel goed los met een garde.
Stap 4. Samenstellen
Verdeel ½ deel van het groente mengsel over de bodem van een ovenschaal. Voeg de pasta toe en bedek met de overige groenten. Hussel door elkaar en giet het ei-mengsel er over heen. Strooi geraspte kaas over de schotel en plaats het voor 30 minuten in de oven op 200 graden.
Bon Apetit!