Robuuste kikkererwtenpasta met venkel en cherrytomaat uit de oven

Robuuste kikkererwtenpasta met venkel en cherrytomaat uit de oven

Kikkererwtenpasta met  venkel, olijf, cherrytomaat, tijm en pijnboompitjes

 

Lekker, gezond en eiwitrijk! De krachtige smaken van rode ui en olijf gaan uitstekend met het zoete van de tomaat en de venkel. Dit gerecht is zowel s’ zomers als s’ winters heerlijk en leent zich ook zeker goed voor het herstel van een work-out.

 


Bereidingstijd ca 30 minuten – 2 personen –


Ingredienten:

200 gram kikkerwertenpasta

1 venkel

2 rode uien

1 teentje knoflook

2 trosjes cherrytomaat

1 tl venkelzaad

1 handje pijnboompitten

2 el tomatenpuree

100 ml tomaten passata

3  takjes verse rozemarijn en tijm

zout en peper

optioneel: flinke scheut stevige rode wijn

 

Bereiding:

Zet een pan met ruim water op het vuur en voeg een scheutje olijfolie en wat zout toe. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen voor de verpakking.

Was de cherrytomaatjes en  leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Zet de oven op 160 graden en plaats de ovenschaal. Laat de tomaatjes in ca. 20 minuten zacht worden. Zet daarna de oven uit en houd de tomaatjes hierin warm tot serveren.

Was de venkel en verwijder taaie onderkant. Verwijder ook de taaie bovenkant maar houd wat van het bladgroen apart voor de garnering. Snijd de venkel in grove stukken.  Voeg een scheut olijfolie toe aan een koekenpan en smoor hierin de venkel 10 minuutjes. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.

Pel ondertussen de ui en snijd in grove ringen. Dit mag een beetje robuust gesneden zijn, aangezien we een robuuste pastasaus maken. Pers een teen knoflook uit en voeg samen met de ui toe. Kneus het venkelzaad in een vijzel maar maal het niet fijn. Voeg het venkelzaad toe samen met 2 takjes rozemarijn.

Voeg 2 el tomatenpuree, 100 ml passata en evt een scheut rode wijn toe aan de saus.

Halveer de olijven en voeg toe. Breng op smaak met zout, peper.

Laat 10 minuutjes pruttelen tot de saus wat dikker is, de venkel gaar en de alcohol uit de wijn is verdampt.Haal de takjes rozemarijn uit saus.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur, tot ze goudbruin kleuren. Ris de tijm van de steeltjes en knip het venkelgroen grof.

Giet de pasta af en meng dit met de saus. Verdeel de pasta op de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitjes, tijm en het venkelgroen.

kikkererwtenpasta, cherry tomaat, venkel, olijf, pijnboompitten

Bon appetit!