Rijstschotel uit de oven

Rijstschotel uit de oven

Teveel rijst gekookt en wil je hier iets lekkers mee maken? Met overgebleven rijst kun je heerlijke gerechten maken, zoals deze ovenschotel. Je kunt met dit recept eindeloos variëren en allerlei groentes toevoegen die op moeten. Eiwitrijk en voedzaam.

De basis heb je vaak al in huis en dit zal alles aanvoelen als een kliekjesmaaltijd want het lukt eigenlijk altijd en is lekker smeuïg door het ei-mengsel en zeg nu zelf: wat is er lekkerder dan een krokant kaaslaagje?


2 personen – Bereidingstijd: 40 minuten


Ingrediënten:

  • 200 gram gekookte rijst
  • 125 gram bruine linzen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika (evt courgette, aubergine of paddestoelen)
  • vegetarische speckjes
  • 2 eieren
  • 2 el kruidenkaas ( of crème fraîche)
  • zout en peper
  • 2 plakken kaas
  • bosui ter garnering

Bereidingswijze:

Bak de speckjes bruin en krokant. Bak in een andere koekenpan de ui, knoflook en paprika. Laat de linzen uitlekken. Kluts de eieren met de kruidenkaas en zout en peper.

Meng nu in een ovenschaal de rijst met de linzen, groenten en uitgebakken speckjes, Verdeel er dan het ei-mengsel overheen en leg de plakken kaas bovenop. Zet de ovenschaal op 200 graden voor 25-30  minuten in de oven tot de kaas goudbruin is en het ei gestold is. Garneer met bosui.