No-bake avocado-limoentaartje

No-bake avocado-limoentaartje

Hola zomer! Het is tijd voor een friszoet receptje voor de zomerse dag. Allemaal goedheid en dat zónder de toevoeging van geraffineerde suikers en zuivel.

Heb je net zoals ik een netje avocado’s in huis gehaald die allemaal tegelijkertijd rijp zijn? Dan is dit recept ideaal.


Bereidingstijd: 25 minuten+1,5 uur wachttijd | Voor 6-8 personen. 


Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 gram ontpitte dadels
  • 150 gram ongezouten noten naar keuze (ik gebruikte pistache en pecannoten)
  • 3 el kokosolie
  • 3 el kokosrasp
  • snuf zout

Voor de avocado-limoen vulling:

  • 3 a 4 rijpe avocado’s
  • sap en rasp van 1 bio limoen
  • 100 gram kokosolie
  • 100 ml agavesiroop

Zo doe je ‘t:

  • Neem een springvorm van 18 cm en bekleed de bodem met een bakpapiertje. Vet ook de randen in.
  • Voor de bodem smelt je de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur. Hak de overige ingrediënten voor de bodem fijn in een hakmolen tot een smeuïge pasta die nog enigszins structuur heeft. Voeg als laatst de gesmolten kokosolie toe en draai deze nog enkele seconden mee.
  • Bekleed de bodem van de springvorm nu met het mengsel en maak een klein randje. Zet deze afgedekt voor minimaal 30 min in de koelkast om op te stijven. Deze kun je ook prima de dag van te voren al maken.
  • Voor de vulling smelt je de kokosolie in een pannetje. Ontpit de avocado’s, lepel ze uit en doe ze in een hakmolen/blender. Rasp de limoen en pers het sap uit en voeg toe. Voeg ook de kokosolie en agavesiroop toe en hak/blend tot een homogeen mengsel.
  • Haal de taartbodem uit de koelkast en stort het avocado-limoen mengsel er over uit. Strijk het geheel glad.
  • Dek de taart af en zet deze eerst voor 30 min in de vriezer en laat dan nog 60 min opstijven in de koelkast.

Bon Apetit!