Quinoa – peulvruchtensalade met brood en misoboter

Quinoa – peulvruchtensalade met brood en misoboter

3 kleuren quinoa met tuinbonen, aspergetips, doperwt en peulvruchten, samengebracht met een frisse citroen-sesamdressing en begeleid met een knapperige baguette met (veganistische) misoboter. 

 

Deze salade eet ik graag tijdens de warme zomerdagen, omdat deze salade zo lekker fris en groen is. Maar ik eet ‘m net zo lief het hele jaar door omdat deze salade -geserveerd met brood- goed vult, eiwitrijk is -door de quinoa- en bomvol verse groentes is, wat hem super gezond maakt. 

Ook zet je dit gerecht binnen no-time op tafel, wat hem ideaal maakt voor de zomerse dag, wanneer je liever wat minder lang in de keuken staat. 

 


4 personen –bereidingstijd: 20 minuten


 

Ingrediënten:

 

200 gram quinoa mix

1 groentebouillon blokje

1 pot peulvruchten mix

300 gram tuinbonen

100 gram aspergetips

100 gram dopwerten

100 gram gemengde sla

1 rode ui

4 kleine baguettes

 

Misoboter

 

70 gram roomboter of margarine als vegan-optie

1 tl tahin

30 gram shiro miso pasta

 

citroen-sesam dressing

 

1 teentje  knoflook

3 el olie

Sap en rasp van 1 biologische citroen

2 el tahin

Snufje sumak

Zout en peper

 

Garnering

 

Zwart en wit sesamzaad

 

Bereidingswijze:

 

Kook de quinoa met de bouillon in ca 12 minuten  gaar. Laat de deksel op de pan tot gebruik.

Laat de boter zacht worden en meng dit met de miso en tahin.  Zet tot gebruik koel weg.

Pers en rasp de citroen. Pers het teentje knoflook en voeg toe. Voeg ook  de olie, tahin, sumak en een drupje honing toe. Breng op smaak met zout en peper.

Dop de tuinbonen en blancheer ze ca 5 minuten. De laatste 2 min voeg je de asperges toe en in de laatste 30 seconden de doperwtjes. Doe alle groenten vervolgens gelijk in ijskoud water; zo houd je de groene kleur vast. Giet af, laat de groenten goed uitlekken.

Giet de pot peulvruchten door een zeef en laat uitlekken.

Pel en snipper het uitje.

Verdeel de quinoa, gemengde sla, verse groentes, ui en peulvruchten over de borden. Verdeel de  dressing over de borden en garneer met het sesamzaad.

Serveer met baguette en misoboter.

3 kleuren quinoa met tuinbonen, aspergetips, doperwt en peulvruchten, samengebracht met een frisse citroen-sesamdressing en begeleid met een knapperige baguette met (veganistische) misoboter. 

Bon appetit!