Pindasoep met kokosmelk en komkommer

Pindasoep met kokosmelk en komkommer

Heerlijk romig en een tikkeltje pikant. Je zet hem in een mum van tijd op tafel en dat is er niet aan af te proeven; smaakexplosie voor je smaakpapillen.


4 personen – Bereidingstijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • zonnebloemolie of arachide0lie
  • 2 a 3 el rode currypasta
  • 1 uien bouillonblokje
  • 8 flinke el pindakaas crunchy
  • 1 blik kokosmelk 400 gram
  • 2 el gembersiroop
  • Voor de garnering:
  • handje taugé
  • 1/3e komkommer
  • evt bosui, rode peper schijfjes of pinda’s.

Bereidingswijze:

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een scheut olie. Voeg de currypasta toe en stoof enkele minuten. Voeg nu de pindakaas en de kokosmelk toe en roer goed door. Vul het lege blikje met water en voeg toe samen met het bouillonblokje.

Laat het geheel een aantal minuten pruttelen tot het een homogene massa is geworden. Je kan extra water toevoegen als het te dik is. Voeg als laatst de gembersiroop toe. Je kunt hiervoor ook bolletjes gember gebruiken die je fijn snijd. Als je niet van gember houd kun je een eetlepel bruine suiker gebruiken.

Snijd 1/3 komkommer in kwarten en verwijder het vruchtvlees. Snijd de komkommer schuin in dunne plakjes.

Schep de soep in de kommen en garneer met taugé en komkommer.

Bon appetit!