Pastinaak risotto met truffel en vijg

Pastinaak risotto met truffel en vijg

Iets bijzonders serveren voor je gasten? Dan is risotto altijd een goed idee. Zolang je er met je aandacht bij blijft kan er weinig mis gaan bij dit recept voor pastinaak risotto. De aardse smaken van de pastinaak en truffel combineren uitstekend met de zoete smaak en zachte textuur van de verse vijg. Zet deze heerlijke risotto op een koude dag op tafel en serveer een feestje op ieder bord.


2 personen – Bereidingstijd: 40 minuten


Ingrediënten:

  • 150 g risotto rijst
  • 2 pastinaken
  • 2 verse vijgen
  • 2 theelepels truffel pasta of truffel tapenade
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 2 handjes gemengde sla
  • 1 glas witte wijn (liefst met frisse en kruidige tonen, bijvoorbeeld sauvion blanc)
  • 400 milliliter groente bouillon
  • klont plantaardige boter
  • peper

Bereidingswijze:

Snipper de ui fijn. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd daarna in kleine dobbelsteentjes. Zet een grote hapjespan met wat olijfolie op het vuur en fruit de ui met knoflook . Voeg de pastinaak toe en bak kort mee.

Voeg daarna de risotto rijst toe en bak in een paar minuten onder regelmatig roeren glazig. Blus af met de wijn.Als het vocht uit de wijn volledig is opgenomen voeg je scheut voor scheut de bouillon toe. Wacht met de volgende scheut, tot de vorige volledig is opgenomen terwijl je regelmatig blijft roeren. Dit duurt zo’n 25 minuten. De risotto is klaar als al het vocht is opgenomen en je een smeuïg geheel overhoud met een korrel die gaar is maar nog wel bite heeft.

Voeg dan de truffelpasta/tapenade toe en roer de boter erdoor. Breng op smaak met peper.

Leg op elk bord een handje sla, gevolgd door de risotto. Snijd de vijg in vieren, maar laat de onderkant heel. Leg deze op de risotto.

Bon appetit!