Pastasalade met tuinbonen, courgette en walnoot-pesto
Frisse pastasalade met knapperige tuinbonen, zachte courgette en een heerlijke pesto van walnoot
2 personen – bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
150 gram volkoren penne
1/2 courgette
400 gram tuinbonen
1 ui
1 tl tijm
1 tl oregano
Sap en schil van een biologische citroen, naar smaak
handje pijnboompitten
olijfolie
Voor de walnoot-pesto
30 gr verse basilicum
50 gr walnoot
1 teen knoflook, geperst
70 ml olijfolie.
zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze:
Zet een ruime pan met gezouten water op het vuur. Blancheer hierin de tuinbonen voor enkele minuten. Schep ze er uit met een schuimspaan en koel ze in ijskoud water.
Kook de pasta in hetzelfde water beetgaar.
Pel en snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Bak ze kort in de olijfolie tot ze wat zachter zijn. Breng op smaak met zout, peper, tijm en oregano en het citroenrasp en sap.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
Maak de walnoot-pesto door alle ingrediënten te blenden of fijn te stampen in een vijzel.
Mix alle ingrediënten door elkaar en garneer met de pijnboompitten.