Noedelsalade met tuinbonen, aspergetips en zoetzuur van rode kool
Deze zomerse noedelsalade met tuinbonen, groene asperge en zoetzuur van rode kool heeft het allemaal: zachte noedels, knapperige groenten, fris-zoete rode kool een Aziatische dressing waarin zoet, zuur en zoutig elkaar vinden en zorgen voor een smaakexplosie!
Een maaltijd voor de zomermaanden bij uitstek omdat ie koud geserveerd kan worden, licht is en vol verse groentes zit. En dan staat ie ook nog in een mum van tijd op tafel zodat jij lekker van het zonnetje kan genieten!
2 personen – bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
100 gram rijstnoedels
50 gram aspergetips
80 gram tuinbonen, gedopt
80 gram rode kool
½ limoen
1 tl zwart sesamzaad
Dressing:
1 el ketjap manis
1 el gembersiroop
1 el sesamolie
1 el mirin
1 tl tahin
Sambal of knoflook naar smaak
Bereidingswijze:
Snijd de rode kool in flinterdunne plakjes en voeg 2 el azijn en 1 el suiker toe. Laat dit minstens 20 min intrekken.
Bereid de dressing door alle ingrediënten te mengen en zet apart.
Kook de noedels met een snuf zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze na het koken in een vergiet en spoel af met koud water. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de voren.
Blancheer de tuinbonen en asperges kort door ze in een pan kokend, gezouten water te doen voor zo´n 2 minututen en schep ze dan vanuit de pan in de bak met koud water. Zo stopt het kookproces en zijn de groentes gaar, met een bite!
Zeef de de rode kool en knijp het overtollige vocht eruit. Verdeel de noedels over de borden, gevolgd door de rode kool, asperges en tuinbonen. Garneer met het sesamzaad en partjes limoen. Serveer met de dressing.
Tip: voor een extra crunch strooi je op het laatst een handje gebakken uitjes over de salade
Bon appetit!