Naanbrood pizza met pompoen, linzen en pruimen
Deze naanpizza’s met gebakken pompoen, linzen, pruimen, rode ui en zachte ricotta zijn een ware smaaksensatie. Indiaas gekruide pompoen en rode ui, afgeblust met zoetzure balsamico, zachte zoete pruimen, milde en romige smaak van de ricotta, krachtige smaken van tijm en rucola. De smaken passen erg goed bij elkaar en zijn ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd in de herfst.
Bereidingstijd; 30 minuten – 2 a 3 personen
Ingrediënten
2 naanbroden
½ kleine oranje pompoen
½ pot linzen
2 rode uien
Handje gedroogde pruimen
Handje rucola
3 el tomatenpuree of passata
3 el ricotta
Scheutje aceto balsamico van goede kwaliteit
Mespuntje kaneel
1 tl komijn
Paar takjes verse tijm
Zout en peper
Olijfolie
Stap 1. Groente garen
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Pel de uien, snijd in halve ringetjes en voeg toe. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe. Breng op smaak met de komijn, kaneel, zout en peper. Bak de ui en pompoen op hoog vuur 10 minuutjes tot de pompoen gaar is. Blus af met een klein scheutje aceto balsamico.
Stap 2. De saus
Meng de tomatenpuree met 1 el van de ricotta, de helft van de tijm. Brent op maak met zout en peper en bestrijk het naanbrood met dit mengsel.
Stap 3. Naan beleggen
Verdeel de linzen, pompoen en ui en pruimen over de naan. Brokkel de rest van de ricotta er over.
Stap 4. Bakken
Schuif ze voor 5-8 minuutjes in de oven op 220 graden. Haal de naan pizza’s uit de oven en garneer met de rest van de tijm en een handje rucola.
Bon appetit!