Linzensalade met biet, appel en walnoot

Linzensalade met biet, appel en walnoot

Frisse gemengde sla, linzen, gekookte bietjes, augurk, friszoete appel, walnoot, fijngesnipperde sjalot, tomaat en bieslook en een mosterd-balsamico dressing.

Deze rijkgevulde salade is het hele jaar door een lekkere, voedzame en makkelijke maaltijd. Ideaal als lunch wanneer je alleen de basisingrediënten gebruikt, maar met de gegrilde groentes erbij zet  je ook in een mum van tijd een gezonde, voedzame avondmaaltijd op tafel. 

 


4 personen- bereidingstijd 40 minuten 



Ingrediënten: 

500 gram gekookte bietjes
1 blik linzen
100 gram gemengde sla
1 friszoete appel (elstar, crips pink, braeburn)
2 roma tomaten
1 sjalotje
4 augurken
bieslook, ter garnering
handje walnoten

Dressing

1 el balsamico azijn
1 tl mosterd
1 tl ahornsiroop
1 el mayonaise
1 teentje knoflook, geperst
dille, naar smaak
basilicum, naar smaak
zout en peper

Bereidingswijze: 

Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen en meng goed. Proef en stel bij naar smaak.

Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Halveer de bieten en snijd in blokjes. Snipper het sjalotje fijn. Snijd de tomaat en augurk in blokjes. Was en droog de sla. Snijd de appel in blokjes.

Meng nu alle ingrediënten van de sla in een kom en verdeel over de borden. Garneer met bieslook en walnoten. Serveer de salade met de dressing.

Bon appetit!