Lasagne soep met knoflookbrood
Op zoek naar een recept voor een snelle lasagne? Maak eens lasagne soep! Ultiem comfort-food en toch een tikkeltje gezonder dan de variant met bechamelsaus en veel kaas. Dít recept is namelijk niet alleen veganistisch, maar zit ook nog bómvol groentes! Ook is ie binnen een mum van tijd klaar. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt en zin hebt in iets lekkers.
2 personen- bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor lasagne soep:
- 1 a 2 lasagnebladen, vers of gedroogd
- 1 ui, gesneden
- 1 knoflookteen, geperst
- 1 puntpaprika, in dunne reepjes
- 1 kom (diepvies) soepgroenten of italiaanse groente zoals courgette, wortel en prei
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 groente bouillonblokje
- 1 blikje water
- Italiaanse kruiden
- Peper
- Olijfolie
- garnering: edelgist vlokken
Ingrediënten voor het knoflookbrood:
- 2 kaiserbroodjes
- 1 teen knoflook
- flinke bos peterselie
- 1 el olijfolie
- 1 el (soya) margarine
- zout en peper
Bereidingswijze:
Lasagne soep:
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met knoflook. Voeg de paprika, soepgroente en kruiden toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze twee minuten ontzuren. Voeg het blik tomatenblokjes toe en vul het lege blik met water en voeg toe. Doe het boullionblokje bij de soep en knip (of breek) de lasagnebladen boven de pan in reepjes. Laat het geheel, bij verse bladen zo’n 5 minuten en bij gedroogde bladen 10 minuten koken. Garneer vlak voor het serveren met edelgist, voor een kazige smaak.
Knoflookbrood
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de peterselie, hak fijn en doe in een kom. Voeg olijfolie, zout en peper en de geperste knoflook toe. Halveer de kaiserbroodjes en besmeer ze met soyaboter. Beleg de broodjes met het mengsel en doe de broodjes weer dicht. Vet de bovenkant in met de achtergebleven restjes van het mengsel en schuif voor zo’n 10 minuten de oven in tot ze goudbruin en knapperig zijn. Snijd in vieren en serveer met de soep.
Bon Appetit!