Chocolade-kruimeltaart met kersen en chocoladekrullen

Smeuïge taart met zachte kersenvulling, onder een dekentje van chocoladekruimels, afgewerkt met pure chocoladekrullen en cacaopoeder.
Kersen en chocolade; een klassieke combinatie. Deze taart is eenvoudig te maken en smaakt extra lekker met een glas goede wijn. Het idee voor deze taart is ontstaan toen ik het beste van twee werelden wilde combineren. Een kruimeltaart met kersenvulling bestond al wel, maar de toevoeging van cacaopoeder in de kruimels en de chocoladekrullen bovenop, maakt deze taart ónweerstaanbaar lekker!
Bereidingstijd ca 1 uur + 4 uur wachttijd
Ingrediënten
Deeg:
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram suiker
100 gram boter
Scheut bruine rum (amaretto kan ook!)
1 ei
zout
Vulling
450 gram (zelfgemaakt) taart &vlaaifruit
Citroenrasp
Kruimeldeeg
75 gram boem
75 gram suiker
20 gram cacaopoeder
Snuf zout
50 gram roomboter
Garnering:
1 el. cacaopoeder
1 reep 70% pure chocolade
Bereidingswijze:
Stap 1. Het deeg
Snijd de boter in kleine stukjes en mix vervolgens met de overige ingrediënten voor het deeg. Kneed tot een bol en zet voor minstens 15 minuten in de koelkast. Vet het bakblik in en belkeed de bakplaat met het deeg . Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat het vocht kan ontsnappen tijdens het bakken.
Stap 2. De vulling
Rasp de citroen en meng door het vlaaifruit. Schep het mengsel op de bodem.
Stap 3.
Meng de ingrediënten voor het kruimeldeeg en verdeel over de taart.
Stap 3. Bakken
Plaats de taart ca 30 minuten in het midden van de oven op 160 graden.
Stap 4. Afkoelen en decoreren.
Laat de taart afkoelen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, zodat de vulling goed stolt. Leg ook vast de reep chocolade in de koelkast, zodat deze goed koud word. Om de taart het wauw-effect te geven decoreer je met cacaopoeder en chocoladekrullen.Voor een mooie krul kun jeeen kaasschaaf gebruiken, of een scherp koksmes langs de reep halen.
Je kunt deze taart gerust een dag van te voren maken.
Bon appetit!
Tip: Mocht je gevallen zijn voor deze taart en wil je meer? Zie Hier het recept voor dezelfde taart maar dan met peer, pecan en gezouten caramel!