Chocolade-kruimeltaart met kersen en chocoladekrullen

Chocolade-kruimeltaart met kersen en chocoladekrullen

Smeuïge taart met zachte kersenvulling, onder een dekentje van chocoladekruimels, afgewerkt met pure chocoladekrullen en cacaopoeder. 

Kersen en chocolade;  een klassieke combinatie. Deze taart is eenvoudig te maken en smaakt extra lekker met een glas goede wijn. Het idee voor deze taart is ontstaan toen ik het beste van twee werelden wilde combineren. Een kruimeltaart met kersenvulling bestond al wel, maar de toevoeging van cacaopoeder in de kruimels en de chocoladekrullen bovenop, maakt deze taart ónweerstaanbaar lekker!

 


Bereidingstijd ca 1 uur + 4 uur wachttijd


Ingrediënten

 

Deeg:

200 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram suiker

100 gram boter

Scheut bruine rum (amaretto kan ook!)

1 ei

zout

 

Vulling

450 gram (zelfgemaakt) taart &vlaaifruit

Citroenrasp

 

 

Kruimeldeeg

75 gram boem

75 gram suiker

20 gram cacaopoeder

Snuf zout

50 gram roomboter

 

Garnering:

1 el. cacaopoeder

1 reep 70% pure chocolade

 

Bereidingswijze:

 

Stap 1. Het deeg

Snijd de boter in kleine stukjes en mix vervolgens met de overige  ingrediënten voor het deeg. Kneed tot een bol en zet voor minstens 15 minuten in de koelkast. Vet het bakblik in en belkeed de bakplaat met het deeg . Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat het vocht kan ontsnappen tijdens het bakken.

 

Stap 2. De vulling

Rasp de citroen en meng door het vlaaifruit. Schep het mengsel  op de bodem.

 

Stap 3.

Meng de ingrediënten voor het kruimeldeeg en verdeel over de taart.

 

Stap 3. Bakken

Plaats de taart ca 30 minuten in het midden van de oven op 160 graden.

 

Stap 4. Afkoelen en decoreren. 

Laat de taart afkoelen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, zodat de vulling goed stolt. Leg ook vast de reep chocolade in de koelkast, zodat deze goed koud word. Om de taart het wauw-effect te geven  decoreer je  met cacaopoeder en chocoladekrullen.Voor een mooie krul kun jeeen kaasschaaf gebruiken, of een scherp koksmes langs de reep halen.

 

kersentaart met chococrumble

Je kunt deze taart gerust een dag van te voren maken. 

 

Bon appetit!

 

Tip: Mocht je gevallen zijn voor deze taart en wil je meer? Zie Hier het recept voor dezelfde taart maar dan met peer, pecan en gezouten caramel!