Gevulde vijgen met balsamico creme

Gevulde vijgen met balsamico creme

Verse vijgen gevuld met een creme van mascarpone en Aceto balsamico, met ahornsiroop en crunchy pistachenootjes 

 


2 personen- bereidingstijd: 10 minuten


Ingrediënten: 

  • 4 vijgen
  • 4 el mascarpone
  • 1 el balsamico azijn van goede kwaliteit
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 handjes pistachenoten

Bereidingswijze:

Pel de pistachenoten en rol ze tussen je handen om de vliesjes te verwijderen. Leg ze op een snijplank en hak of plet ze met (de zijkant van) een koksmes tot kleine stukjes.

Meng de balsamico met de mascarpone en roer tot een egaal mengsel.

Snijd de vijgen kruislinks in en vul ze met mascarponemengsel. Leg ze in schaaltjes of bordjes.

Schenk de ahornsiroop er over en garneer met pistache.

Bon appetit!