Gevulde vijgen met anijsmascarpone

Gevulde vijgen met anijsmascarpone

Simpel en snel, deze laatste zomerse uitspatting. Rood fruit, mascarpone met anijslikeur en crunchy pistache

Opnieuw een recept met vijgen, een van mijn favoriete ingrediënten van de nazomer. Heerlijk zoet, zacht en vlezig. Eerder deze zomer poste ik al een recept van gevulde vijg met balsamico mascarpone. Deze keer net een andere twist, namelijk gevulde vijgen met een zachte anijsmascarpone. Heerlijk als zoet voorgerecht of als dessert, met een koud glaasje fruitige witte wijn bijvoorbeeld.


2 personen – bereidingstijd: 10 minuten


INGREDIËNTEN: 

  • 4 (zwarte) vijgen
  • 4 el mascarpone
  • 1 el Sambuca (anijs likeur)
  • 2 handjes pistachenoten

BEREIDINGSWIJZE:

Pel de pistachenoten en rol ze tussen je handen om de vliesjes te verwijderen. Leg ze op een snijplank en hak of plet ze met (de zijkant van) een koksmes tot kleine stukjes.

Meng de Sambuca met de mascarpone en roer tot een egaal mengsel.

Snijd de helft van de vijgen kruislings in en snijd de andere helft in plakjes.

Leg de plakjes op de bordjes en vul de rest van de vijgen met de Sambuca mascarpone.

Leg de gevulde vijgen erbij en bestrooi met pistache.

Gevulde vijgen met anijsmascarponeBon appetit!