Gevulde piadina met vega schitzel

Gevulde piadina met vega schitzel

Als je wel eens in Italië op vakantie bent geweest komt de naam piadina je wellicht bekend voor. Italianen lunchen namelijk graag met hun versie van de Mexicaanse tortilla wrap. Ze lijken op de foto misschien hetzelfde maar ze zijn een stuk dikker. Je kunt de piadine (meervoud van piadina) van spelt, haver en/of volkorenmeel in natuurvoedingswinkels vinden of de standaard versie met tarwebloem  in de meeste supermarkten. Je kunt ze trouwens ook eenvoudig zelf maken. Binnenkort  zal hier van een recept online verschijnen! 

Serveer ze warm of koud, als lunch of  goedgevuld als diner. Met de inhoud kun je eindeloos variëren. Zo maakte ik deze versie met o.a. knapperige sla, mais en krokante vega scnnitzel! Een verrassende combinatie al zeg ik het zelf. Met dit eenvoudige recept zet je  binnen een mum van tijd een super lekkere maaltijd op tafel. 

-voor 2 personen- Bereidingstijd: 20 minuten 

Ingrediënten:

  • 4 piadina’s
  • halve bindsla/little gem
  • handje roma tomaatjes
  • paar lepels mais uit pot of blik, uitgelekt
  • 2 vega schitnzels (ik gebruikte het merk Valess)
  • 1 ui
  • halve paprika
  • olie

voor frisse saus:

  • 2 el zure room
  • 1 el mayonaise
  • scheutje citroensap (evt rasp)
  • klein teentje knoflook, geperst
  • bieslook
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze van de gevulde piadina:

  1. Pel de romaanse sla af en was en droog de bladeren,. Snijd  vervolgens in dunne reepjes. Snijd kwarten van de roma tomaatjes en laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet.
  2. Voor de saus meng je alle ingrediënten  door elkaar. Knip de bieslook er doorheen en zet apart
  3. Snijd de ui en paprika in reepjes en bak ze samen met de vega-schnitzel in olijfolie goudbruin.
  4. Verhit vervolgens de piadina’s in een droge pan aan beide kanten bruin en knapperig.
  5. Zo en nu je alles voorbereid hebt, kan het vullen beginnen! Begin met de saus en smeer een flinke lepel op elke piadina. Verdeel nu de sla, tomaat en mais erover en als laatste de vega schnitzel. Verdeel nog een klein beetje saus over de vulling alvorens hij dicht gaat. Het makkelijkste is onderaan tot 1/4 omhoog invouwen en dan beide kanten dicht: zo valt je vulling er niet uit. Prik er evt een satéprikker in, zodat je ze mooi kunt presenteren.

Bon appetit!