Ananastaartjes met kokos-cacao ijs
Deze knapperige ananas taartjes met kaneel en cardamom, gecarameliseerde ananas en kokos-cacao ijs zijn de perfecte zomerse uitspatting.
Bereidingstijd 20 minuten – 2 personen
Ingrediënten:
2 rijpe ananasscijven
2 blaadjes filodeeg
1 tl kaneel
1 tl kardamom
1 tl (kokosbloesem) suiker
1 el kokosolie
110 ml Abbot Kinneys Frozen yoghurt met cacao
Bereidingswijze:
Laat de vellen filodeeg ontdooien. Vet ondertussen 2 ovenpannetjes of ovenbakjes in met wat kokosolie.
Schil de ananas en snijd twee schijven van ca 1 cm doorsnede af. Je kunt voor meer eet-comfort ook stukjes ananas gebruiken.
Verhit de rest van de kokosolie in een pan, voeg de suiker toe en laat goed heet worden tot de suiker begint te carameliseren.
Voeg de schijven ananas toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Vorm de plakjes filodeeg over de bodem van de pannetjes en vouw de randen naar binnen. Doe de kaneel en cardamom in een zeefje en bestuif het deeg hiermee. Bedek elk pannetje met een ananasschijf.
Schuif de pannetjes voor ca 10 minuten in een oven (180 graden) tot het deeg krokant is geworden. Haal ondertussen het kokos ijs uit de vriezer, deze heeft wat langer nodig om zacht te worden.
Schep op elk taartje een bol ijs en serveer direct.
Bon Appetit!