Couscous Salade

Deze lichte couscous salade is perfect voor de zomerse dag en kan zowel koud als lauwwarm gegeten worden. De salade bestaat uit zachte, zoete groenten, kruidige couscous met knapperige noten en een fris-zoete saus.
Lekker, gezond en snel op tafel!
Ingrediënten:
- 125 gram couscous
- 2 zoete aardappel oranje en paars/wit
- halve courgette
- potje kikkererwten
- handje rozijnen
- kruiden: gemalen korianderzaad, paprikapoeder, komijn, tijm en kaneel
- garnering: zonnebloempitten, amandelen, blaadje munt
- dressing: olijfolie, honing, rode wijnazijn, sumak
Bereiding van de couscous salade:
Schil de zoete aardappel in blokjes en kook deze in een bodempje water gaar. Zet ondertussen de couscous met de kruiden en rozijnen onder een laagje kokend water en dek af. Snijd de courgette doormidden en snijd in reepjes. Bak deze in wat olijfolie bruin. Laat de kikkererwten uitlekken.
Laat de couscous en de groenten afkoelen en maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten hiervan te mengen.
Maak de salade op door de couscous te verdelen over de borden. Bedek deze met de zoete aardappel, courgette en kikkererwten. Garneer met de noten en zaden en wat blaadjes verse munt.
Bon Apetit!