Chocolade-kruimeltaart met peer en gezouten caramel

Chocolade-kruimeltaart met peer en gezouten caramel

Chocolade kruimeltaart met sappige peer, gezouten caramel en crunchy pecannoten.

 

Soms ontdek je van die perfecte combinaties, zoals peer en chocolade. Peer en gezouten caramel. gezouten caramel en peer. Peer en chocolade. Jep, dit is er zo eentje, -en hij is goddelijk!! 

 


Bereidingstijd ca 1 uur + 4 uur wachttijd


 

Ingrediënten

 

Deeg:

200 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram suiker

100 gram boter

1 ei

zout

 

Vulling

 

5 a 6 rijpe peren

Citroenrasp naar smaak

 

Gezouten caramel

 

100 gram suiker

scheutje room

mespunt zout

 

Kruimeldeeg

 

75 gram boem

75 gram suiker

20 gram cacaopoeder

Snuf zout

50 gram roomboter

 

Garnering:

 

1 el. cacaopoeder

handje pecannoten

 

Bereidingswijze:

 

Stap 1. Het deeg

Snijd de boter in kleine stukjes en mix vervolgens met de overige  ingrediënten voor het deeg. Kneed tot een bol en zet voor minstens 15 minuten in de koelkast. Vet het bakblik in en belkeed de bakplaat met het deeg . Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat het vocht kan ontsnappen tijdens het bakken.

 

Stap 2. De gezouten caramelsaus

 

Verhit 100 gram suiker in een pannetje. Wanneer deze smelt wacht je tot het de juiste caramel-kleur heeft bereikt en voeg een scheut room toe. haal de pan van het vuur en voeg een mespuntje zout toe. Laat afkoelen en verdeel over de bodem.

 

stap 3. De vulling

Schil de peren, verwijder de klokkenhuizen en snijd in kleine stukjes. Rasp de citroen door de peren en schep het mengsel voorzichtig over de caramelsaus.

 

Stap 4. Het kruimeldeeg

Meng alle ingrediënten voor het crumble en kruimel het over de taart. Plet de pecannoten met de zijkant van een mes en strooi over de taart.

 

Stap 5. Bakken

Plaats de taart ca 30 minuten in de oven op 160 graden.

 

Stap 6. Afkoelen en decoreren. 

Laat de taart afkoelen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, zodat de vulling goed stolt. Garneer met meer geplette pecannoten en cacaopoeder. Mmmmh!

Perentaart met gezouten caramel en chocoladekruimels

chocolade-kruimeltaart met peer, pecan en gezouten caramel

 

 

Tip: Ik maakte deze chocolade-kruimeltaart al eerder met een kersenvulling en chocoladekrullen. Klik hier voor het recept.