Chocolade crumble met peer en pistache
Deze choco crumbles van peer brengen de geur van herfst in je woonkamer ; de perfecte afsluiting van je diner.
4 personen
Ingrediënten:
- 3 kleine of 2 grote peren, rijp
- 50 g bloem
- 50 g bruine basterdsuiker
- 2 el granola/havermout
- 2 el gehakte pistache
- 1 el cacaopoeder
- Snufje zout
- 60 g plantaardige boter
Bereidingswijze:
Meng de bloem, suiker, granola/havermout, pistache, cacaopoeder, boter en zout door elkaar en kneed het grof met je vingers tot er een korrelige substantie ontstaat.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine stukjes. Verdeel de stukjes peer over de schaaltjes en verkruimel het chocolade deeg erover.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven op 200° Celsius, tot het perensap vrijkomt en bubbelt en het kruimellaagje goudbruin en krokant is.
Tip: Serveer evt met een bolletje vanille, chocolade of kaneelijs om het dessert nóg lekkerder te maken.