Buddha bowl met falafel en gegrilde perzik

Kleurrijke buddha bowl met spelt bulgur, falafel balletjes, gemengde sla, gele en oranje wortel, bieten, avocado, gegrilde perzik, pistachenootjes en hummus.
Deze rijkgevulde salade is ideaal als lunch of diner. Lekker zomers met de gegrilde perzik. Perzik kun je perfect grillen; ze worden iets er iets zachter, en super zoet en sappig van. Je kunt de bulgur weglaten of vervangen door meer salade voor een lichte lunch. Een mooie compositie van texturen; karakteristieke smaak van falafel, in combinatie met knapperige groenten, licht pittige mix van spinazie en rucola, romige avocado, zoete en sappige perzik, de bite van de pistachenootjes en de hummus die alle componenten verbind.
Bereidingstijd; 25 minuten – 4 personen
Ingrediënten
300 gram (spelt)bulgur 45 gram gemengde sla (bijv. spinazie en rucola) 100 gram gele en oranje wortel, in julienne 50 gram biet, in spiraaltjes 150 gram falafel balletjes Olijfolie 4 el hummus extra met citroen 1 avocado |
Garnering Hand pistachenootjes Zout en peper Paar takjes verse peterselie
|
Bereidingswijze van de Falafel buddha bowl:
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met zout en laat afkoelen.
Pel de pistachenootjes en plet ze met de zijkant van een mes tot grove stukjes.
Was en droog de sla. Was en droog de bieten en wortels. Gebruik een spiraalsnijder of snijd de groenten in julienne.
Breng de sla en groenten op smaak met zout, peper en een paar drupjes extra vierge olijfolie.Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes in 5 minuten rondom bruin.
1. Verhit een scheut kokosolie in een grillpan en laat goed heet worden . Snijd ondertussen de perziken in ca 8 partjes. Grill de perziken kort op middelhoog vuur.
2. Halveer de avocado en ontdoe van pit. Snijd de avocado in plakjes met een klein mesje en schep met een lepel de plakjes los.
3. Verdeel de bulgur over de kommen. Verdeel de sla, bieten, wortel falafel balletjes, avocado, en perziken over de bulgur. Schep 1 el hummus in elke kom. Garneer met peterselie en de pistachenootjes.
Bon apetit!