Tortilla boerenkool met worst
Simpel, voedzaam en ultiem comfort food: deze boerenkool met worst tortilla’s!
Mmm, de boerenkooltijd is weer begonnen! Zelf ben ik geen ster in de traditionele Hollandse keuken dus ben ik creatief geworden om stamppotgroente anders te gaan gebruiken. En dat is me bij deze weer aardig gelukt! Het resultaat is een heerlijke boerenkool met worst schotel, maar dan omhuld door een knapperige tortillawrap met een smeuïg quiche-mengsel.
2 personen – Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten:
- 2 tortilla wraps
- 150 gram boerenkool
- 350 gr aardappels
- halve vegetarische rookworst of vega speckjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 eieren
- half bekertje crème fraîche
- olijfolie
- zout en peper
Verder nodig: 2 ovenpannetjes, springvormen of kleine ovenschalen
Bereidingswijze:
Leg de worst 15 minuten in een kommetje heet, maar niet kokend water.
Schil de aardappels en snijd in dunne schijfjes. Kook ze in een dun bodempje water gaar.
Fruit ondertussen de ui en knoflook in de olijfolie. Roerbak de boerenkool 10 minuten mee.
Meng de eieren met de creme fraiche en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gekookte aardappels toe aan de boerenkool, roer door en draai het vuur uit.
Snijd de worst in schijfjes.
Vouw de wraps in de pannetjes en vul met het aardappel-boerenkool mengsel. Steek de schijfjes worst er in. Verdeel dan het ei-mengsel erover.
Schuif de pannetjes voor 20-30 minuten in een oven van ca. 180 graden.
Bon appetit!