Friszoete bloemkool curry
Milde tropische curry met geroosterde bloemkool en aardappel, mango en ananas!
Een goede curry, daar kan je me echt blij mee maken! Sinds ik heb ontdekt hoe eenvoudig het is, maak ik ze het liefste zelf. Vooral de gele curry is een favoriet. Uit Zuid-Afrika nam ik een potje currypoeder mee, net iets anders dan de kerrie mengsels uit de winkel. De Zuid Afrikaanse keuken maakt veel gebruik van dit specerij. Vandaag deel ik een recept met jullie geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse keuken.
Bereidingstijd: 45 minuten – 4 personen
Ingrediënten:
350 gram rijst
1 bloemkool
5 aardappelen
halve ananas
3 uien
1 mango
1 el kerriepoeder
2 tenen knoflook
1 el tomatenpuree
1 blik kokosmelk
citroensap van een halve citroen
1 cm verse Kurkuma
1 cm verse gember
1/2 sereh stengel
1 tl venkelzaad
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze:
Stap 1. De basis
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de bloemkool en snijd in halve roosjes. Snijd de aardappel in blokjes.
Leg ze op de bakplaat en voeg een scheut olijfolie en het venkelzaad toe. Hussel door elkaar.
Stap 2. De smaken
Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. snijd de uitjes grof en voeg toe. Schil de knoflook, gember en kurkuma en haal ze door een knoflookpers . Voeg toe aan de uien.
Voeg 1 eetlepel kerrie, 1 eetlepel tomatenpuree, de kokosmelk en 1 1/2 sereh stengel. Laat op laag vuur pruttelen en voeg de bloemkool en aardappel toe.
Stap 3. Verfijnen
Voeg het citroensap, gesneden mango en ananas toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst.
Bon appetit!
Tip: Probeer deze curry ook eens op een wrap: smeer in met hummus, bedek met een hand spinazie en voeg een paar lepels bloemkool curry toe.