Amarena Brownies
Op zoek naar een lekker brownie recept? Probeer deze overheerlijke variatie met amarena kersen! Lekker als gebakje of dessert met vanille-ijs of een dot slagroom. Super zondig, maar oh-zo lekker!
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 325 gram suiker
- 250 gram boter, in stukjes gesneden
- 250 gram bloem
- 200 gram pure chocolade, in stukjes
- 1 pot amarena kersen
- snuf zout
Bereidingswijze:
Giet de pot kersen door een zeef en laat uitlekken.
Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje op een laag vuurtje. Breek in een grote kom de eieren en meng dit samen met de suiker en het zout.
Voeg het chocolademengsel toe aan het ei-suiker mengsel en spatel voorzichtig de bloem er door heen. Voeg als laatste de kersen toe.
Vet een bakblik in en voeg het mengsel toe. Bak de brownie in 25-35 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is het gaar. Laat de brownie niet te lang doorgaren, dan kan ie droog worden.