Even voorstellen…

Mijn naam is Valerie, het gezicht achter deze blog. Als ik in mijn vrije tijd niet in de keuken ben, ben ik waarschijnlijk aan het levensgenieten, filosoferen over het leven, of het aanbod aan seizoensgroentes aan het bekijken op de biologische markt. Barstensvol inspiratie ben ik in 2018 een eigen blog begonnen. Maar niet zonder missie.

Valerie- Be Pure With Valerie

Visie en missie

Er is tegenwoordig zóveel informatie te vinden over wat gezond is en wat niet. Het ene onderzoek spreekt het andere tegen en de tegenstrijdigheid is overal aanwezig. Mijn visie over gezonde voeding? Blijf zo dicht mogelijk bij de natuur: ga voor vers en onbewerkt, kies bewust en wees niet te streng voor jezelf. Want ja, vergeet vooral niet te genieten! Mijn motto luid dan ook:

“Everything in moderation, including moderation”

Elk lichaam is anders en reageert anders op voeding.  Mijn visie? Geloof niets, onderzoek zelf en maak dan een bewuste keuze. Luister goed naar je lichaam en creëer je eigen gezondheids-filosofie!

Ik hou van de natuur en trek me er graag in terug. Door de reizen en het kennismaken met verschillende culturen heb ik de aarde beter leren kennen en waarderen. Ik werd mij steeds bewuster van de impact die wij zelf hebben op het welzijn van de aarde.

Omdat ik nog lang van deze prachtige aarde wil genieten, ben ik gaan kijken hoe ik mijn steentje bij kan dragen. Door mijn achtergrond in de natuurvoeding en wellness ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan en ntdekte ik dat goed voor de natuur en goed voor je lichaam hand in hand kunnen gaan. Vanuit de passie voor koken en schrijven, de honger naar kennis en de wil om hier iets mee te doen, is deze blog ontstaan.

Inmiddels zijn het vooral recepten, die bovenal bedoeld zijn ter inspiratie. Maar zo nu en dan verschijnt er een blog waarin ik meer over gezondheid en duurzaamheid zal delen.

Avonturier

Ik ben een echte avonturier in de keuken. Ik laat mij inspireren door het aanbod van seizoensgroentes, kruiden of producten die ik nog niet ken. Wanneer ik in de keuken sta, ben ik helemaal in mijn element. Ik kan er enorm van genieten om voor anderen te koken.

Ik ben een nonchalante kok; niet teveel denken maar gewoon proberen en proeven. Er mislukt zo nu en dan wel eens wat, maar het is elke keer weer genieten als de experimenten boven verwachting uitvallen, en deze deel ik dan ook graag met jullie!

Doordeweeks houd ik het vaak simpel, want na een lange dag werken heb niet altijd zin om lang in de keuken te staan, maar wanneer ik lekker de tijd heb pak ik graag uit om iets bijzonders op tafel te zetten.

Travel Pure

Salon Be Pure

Ook ontspanning is iets dat op je puur voelen aansluit. Af en toe zijn we allemaal toe aan een momentje voor onzelf in het vaak hectische, dagelijks leven. Omdat ik ook in deze richting heb gestudeerd en veel passie voelde om het op mijn eigen manier te doen, ben ik in 2019 begonnen met mijn eigen praktijk vanuit mijn huis in Delden, en later vanuit een bedrijfsruimte in Zutphen. Het aanbod bestaat uit ontspannende schoonheidsbehandelingen en massages. Ik vind het fijn als ik mensen er écht even kan laten onthaasten.