Aardappelsalade met biet en gerookte forel
Rijkgevulde salade met klassieke smaakcombinaties: aardappel, forel, gekookt ei, biet en mieriksworteldressing.
Dit recept is de maaltijd-variatie op mijn favourite bijgerecht; bietensalade met ei en bieslook. Door de toevoeging van aardappel, knapperige bindsla en een pittig rood uitje is dit een nieuwe favouriet! Boordevol verse, pure ingrediënten, goed vullend en zó op tafel!
2 personen – bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
1 kleine bindsla
3 aardappels, gekookt
2 bieten, gekookt
2 eieren, gekookt
2 augurken
1 kleine rode ui/sjalotje
1 pakje gerookte forelfilet
paar takjes dille
paar takjes bieslook
Mierikswortel dressing
2 el mayonaise
1 el yoghurt
1 tl mierikswortel vers/pasta/poeder
1 teentje knoflook, geperst
bosje bieslook, fijngeknipt
citroensap, naar smaak
zout en peper
Bereidingswijze van de aardappel salade:
Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze schrikken in koud water.
Was de sla, snijd fijn en droog in een sladroger.
Snijd de aardappel in blokjes, de bieten in partjes, het uitje in ringetjes en de augurk in stukjes.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng met de aardappels, het uitje en de augurk.
Pel de eieren en snijd in kwarten. Snijd de forelfilets in stukken.
Verdeel de sla over de borden en leg hier het aardappel mengsel op. Dan de bieten, forel en het eitje. Garneer met takjes dille en de rest van de bieslook.
Bon appetit!