4x Energie balletjes
Daar ben ik weer, met nóg meer ‘suikervrije’ inspiratie. Deze keer met een viertal energieballetjes boordevol gedroogde vruchten, noten en goedheid. Deze balletjes zijn ideaal als gezonde snack of tussendoortje.
Dadel-pistache balletjes
Ingrediënten: 150 gram dadels – 2 el kokosolie – 150 gram pistache nootjes
- Hak 50 gram van de pistache nootjes fijn in een hakmolen en strooi uit op een gebaksbordje.
- Hak de overige ingrediënten in een hakmolen tot een plakkerige massa.
- Wanneer de structuur plakkerig genoeg is rol je het ‘deeg’ tot kleine balletjes. Voeg evt wat water toe als het te droog is en meer noten als het te vochtig is.
- Decoreer de balletjes met de gemalen pistachenootjes.
Cacao-kokos balletjes
Ingrediënten: 80 gram dadels-40 gram rozijnen – 30 gram vijgen – 4 eetlepels cacao – 4 el pindakaas- sinaasappelrasp – 70 gram havermout – 30 gram kokosrasp – snufje kaneel
- Strooi de kokos uit op een gebaksbordje.
- Hak de overige ingrediënten in een hakmolen tot een plakkerige massa.
- Wanneer de structuur plakkerig genoeg is rol je het ‘deeg’ tot kleine balletjes. Voeg evt wat water toe als het te droog is en meer noten als het te vochtig is.
- Decoreer de balletjes met de gemalen kokos of cacao
Banaan-gember balletjes
Ingrediënten: 1 banaan – 60 tot 70 gram kokosrasp- 4 vijgen – 5 dadels – 20 gram gember – citroenrasp
- Strooi de kokos op een gebaksbordje.
- Hak de overige ingrediënten in een hakmolen tot een plakkerige massa.
- Wanneer de structuur plakkerig genoeg is rol je het ‘deeg’ tot kleine balletjes. Voeg evt wat water toe als het te droog is en meer noten als het te vochtig is.
- Decoreer de balletjes met de kokosrasp.
Bewaartip:
De balletjes op basis van noten, gedroogde vruchten en granen en kun je zeker 6 dagen bewaren, maar waarschijnlijk langer. De balletjes met verse ingrediënten zoals banaan binnen 2 dagen consumeren.