20 x vegetarische inspiratie

20 x vegetarische inspiratie

4 oktober, wereld (eet geen) dierendag, de dag dat we de dieren vieren! Daarom in deze post 20 vegetarische gerechten die je vanavond lekker op tafel kunt zetten.

 

Cous cous salade

1. couscous salade

Heerlijke zomerse coucous salade die zowel lauwwarm als koud gegeten kan worden. Lekker als lunch of goedgevuld als diner. De salade bestaat uit zachte, zoete groenten, kruidige couscous met knapperige noten en een fris-zoete saus.

sushi bowl

3. sushi bowl met avocado en ei

Dit heerlijke gerechtje is geïnspireerd op de Hawaiiaanse pokébowl, maar dit keer met Japanse ingrediënten. Makkelijk voor te bereiden en ook ideaal om mee te nemen. Zin in sushi? Maar geen zin om lang de keuken in te staan? Dan is deze zomerse sushi bowl precies wat je nodig hebt!

risotto met pastinaak, truffel en vijg

4. risotto met pastinaak, truffel en vijg

Iets bijzonders serveren voor je gasten? Dan is risotto altijd een goed idee. Zolang je er met je aandacht bij blijft kan er weinig mis gaan bij dit recept. Lekker mind-full koken dus! 

Lasagne soep met knoflookbrood

5. lasagne soep met knoflookbrood

Op zoek naar een recept voor een snelle lasagne? Maak eens lasagne soep! Ultiem comfort-food en toch een tikkeltje gezonder dan de variant met bechamelsaus en veel kaas. Dít recept is namelijk niet alleen veganistisch, maar zit ook nog bómvol groentes!

Linzensalade met biet, appel en walnoot

6. linzen salade met biet en appel

risse gemengde sla, linzen, gekookte bietjes, augurk, friszoete appel, walnoot, fijngesnipperde sjalot, tomaat en bieslook en een mosterd-balsamico dressing. Deze rijkgevulde salade is het hele jaar door een lekkere, voedzame en makkelijke maaltijd. 

Gegratineerde bonenschotel met tortillachips

7. gegratineerde bonenschotel met tortillachips

Simpel, voedzaam en ultiem comfort food; deze Mexicaanse bonenschotel uit de oven. De lekker frisse avocado maakt hem helemaal af.  Lekker voor de koudere dagen!

Zoete aardappel gnocci met spinazie en saliepesto

8. zoete aardappelgnocci met saliepesto

Krokant gebakken gnocchi van zoete aardappel met spinazie, ricotta, frisse citroen en een overheerlijke salie-walnootpesto    Dit gerechtje is voedzaam, snel en makkelijk voor te bereiden. 

3 kleuren quinoa met tuinbonen, aspergetips, doperwt en peulvruchten, samengebracht met een frisse citroen-sesamdressing en begeleid met een knapperige baguette met (veganistische) misoboter. 

9. quinoa salade met stokbrood en misoboter

3 kleuren quinoa met tuinbonen, aspergetips, doperwt en peulvruchten, samengebracht met een frisse citroen-sesamdressing en begeleid met een knapperige baguette met (veganistische) misoboter.  

Falafel buddha bowl met biet, wortel, avocado,, gegrilde perzik en hummus

10. falafel budhha bowl

Kleurrijke buddha bowl met spelt bulgur, falafel balletjes, gemengde sla, gele en oranje wortel, bieten, avocado, gegrilde perzik, pistachenootjes en hummus.    Deze rijkgevulde salade is ideaal als lunch of diner.

Naanpizza's met pompoen, pruimen en linzen

11. naanpizza's met pomoen

Deze naanpizza’s met gebakken pompoen, linzen, pruimen, rode ui en zachte ricotta zijn een ware smaaksensatie. Indiaas gekruide pompoen en rode ui, afgeblust  met zoetzure balsamico, zachte zoete pruimen, milde en romige smaak van de ricotta, krachtige smaken van tijm en rucola. 

kikkererwtenpasta, cherry tomaat, venkel, olijf, pijnboompitten

12. pasta met tomaat en olijven

Kikkererwtenpasta met  venkel, olijf, cherrytomaat, tijm en pijnboompitjes   Lekker, gezond en eiwitrijk! De krachtige smaken van rode ui en olijf gaan uitstekend met het zoete van de tomaat en de venkel. Dit gerecht is zowel s’ zomers als s’ winters heerlijk.

Noedelsalade met asperge, tuinbonen en zoetzure rodelkool

13. noedelsalade met groene en rode groenten

                                                                                         Deze noedelsalade is het hele jaar door lekker. Eet 'm koud of lauwwarm.  De oosterse dressing maakt 'm helemaal af!  

pasta uit de oven met courgette, paprika, rode ui, kastanjechampignons en vegetarische chorizo

14. Pasta uit de oven bomvol groente

Pasta uit de oven met courgette, rode en gele paprika, rode ui, artisjokharten, kastanje champignons en vegetarische chorizo samengebracht met een romig ei,- mascarponemengsel  en knapperig kaaskorstje . Je zou kunnen  zegget dit de perfecte combi is tussen een quiche en een pastaschotel. Succes gegarandeerd! 

15. currypannetje uit de oven

Zien deze tortilla bowls er niet fantastisch uit? Ze zijn super eenvoudig te maken en smaken ook nog eens geweldig! Smeuïge rijst en bloemkoolcurry met tropische smaken van mango en ananas, een frisse humusdip  in een krokante piadina. Heerlijk. 

Rode kool risotto met pruimen en paddestoelen en groene asperge

16. rodekool risotto met paddestoelen

Smeuïge risotto van rode wijn met rode kool, zoete pruimen, knapperige asperges en gebakken paddestoelen. Rode wijn past heerlijk bij een risotto met aardse smaken van rode kool, paddenstoelen tijm. 

Salade met zoete aardappel, rucola, gegrilde perzik, galia meloen, pecan noten en balsamicodressing

17. zoete aardappelsalade

Friszoete salade van geroosterde zoete aardappel, galia meloen, gegrilde perzik en balsamico-dressing Zoete aardappel, één van mijn lievelings- groenten. Voedzaam, eenvoudig te bereiden en je kunt er alle kanten mee op. 

Spaanse tortilla met zoete aardappel

18. spaanse tortilla

Een spaanse tortilla met een mexicaanse twist! Dit gerechtje kun je zowel warm als koud eten en is  ideaal om mee te nemen naar een pick-nick. Ook als hapje, picknick of tapa is dit een ideaal gerechtje wat bij velen in de smaak zal vallen. 

open lasagne met asperge

Open lasagne met laagjes van witte asperges, gegrilde courgette,  een frisse ricotta-saus en kruiden-crunch    Ziet deze open lasagne er niet verbluffend uit? Een romig, fris en karakteristiek gerechtje.

Boerenkool met worst tortilla

20. boerenkool met vegaworst totilla

Mmm, de boerenkooltijd is weer begonnen! Zelf ben ik geen ster in de traditionele Hollandse keuken dus ben ik creatief geworden om stamppotgroente anders te gaan gebruiken. En dat is me bij deze weer aardig gelukt! Het resultaat is een heerlijke boerenkool met worst schotel, maar dan omhuld door een knapperige tortillawrap met een smeuïg quiche-mengsel.


Ik hoop dat jullie na het lezen van dit artikel weer bomvol inspiratie zitten, net als ik. Veel kookplezier!